Hoofdmenu

U bent hier

1.3 Lijnen op de speelruimte

Primary tabs

(a) Ononderbroken lijnen

  • De doelachterlijnen en de doelzijlijnen, die zich beiden buiten het doelgebied bevinden;
  • De doellijnen, die zich binnen het doelgebied bevinden maar buiten het speelveld;
  • De 22-meter lijnen; die parallel aan de doellijnen liggen;
  • De middenlijn die parallel ligt aan de doellijnen;
  • De zijlijnen die zich niet binnen het speelveld bevinden.

(b) Onderbroken lijnen

Alle andere lijnen behalve de ononderbroken lijnen zijn onderbroken lijnen met strepen van 5 meter lengte.

Er zijn twee groepen onderbroken lijnen, en beiden zijn 10 meter van en parallel tot de middenlijn. Deze worden de 10 meter onderbroken lijnen genoemd. De 10 meter onderbroken lijnen doorkruizen de onderbroken lijnen op 5 en 15 meter van en parallel tot de zijlijn.

Er zijn twee groepen onderbroken lijnen, en beiden zijn 5 meter van en parallel tot de zijlijn. Zij lopen tussen de 5 meter onderbroken lijn die parallel aan de doellijn zijn, en doorsnijden
beiden 22 meter lijnen, beide 10 meter onderbroken lijnen en de middenlijn. Zij worden de 5 meter onderbroken lijnen genoemd.

Er zijn twee groepen onderbroken lijnen, en die zijn 15 meter van en parallel tot elke zijlijn. Zij lopen tussen de 5 meter onderbroken lijnen die parallel aan de doellijn zijn, en doorsnijden beiden 22 meter lijnen, beide 10 meter onderbroken lijnen en de middenlijn. Zij worden de 15 meter onderbroken lijnen genoemd.

Er zijn zes onderbroken lijnen die op 5 meter van en parallel tot de doelijnen lopen. Twee onderbroken lijnen zijn met hun hartlijn op 5 en 15 meter van de beide zijlijnen
gepositioneerd. Nog eens twee onderbroken lijnen zijn voor de beide doelen zodanig dat er een tussenruimte van 5 meter tussen de twee onderbroken lijnen is.

(c) Midden

Er is een lijn, 0,5 meter lang, die de middenlijn doorsnijdt.