Hoofdmenu

U bent hier

aanpassingen wetten

2019 wijzigingen in de wetten

Het nieuwe lawbook van World Rugby is weeer beschikbaar.

Deze is downloadbaar in de download sectie.

Het is zeer ongebruikelijk dat de laws worden aangepast in het jaar voor de RWC. World Rugby heeft de 2019 Laws echter wel aangepast op een aantal punten. Deze hebben echter niet veel effect op het spel voor zover wij ze kunnen inschatten.

Law amendments per mei 2018

De volgende wetten zijn aangepast per mei 2018. De teksten zijn in de pagina's van de wetten cursief en onderstreept weergegeven.

Ter info: De meeste waren al in seizoen 2017-18 geldig maar waren in de teksten van het nieuwe regelboekje nog niet doorgevoerd.

De aanpassingen:

Zes EXTRA law aanpassingen voor seizoen 2017-18

Bron: worldrugby.org

Op 20-07-2017 heeft Worldrugby 6 nieuwe aanpassingen aan de wetten aangekondigd die voor de noordelijk halfrond op 1 augustus 2017 ingaan en voor het zuidelijk halfrond op 1 januari 2018.

Hieronder de tekst in het Engels met ook de de verklaring die Worldrugby erbij geeft eronder.

Regelwijzigingen per begin van het seizoen 2017-18

World Rugby heeft een aantal spelregelwijzigingen aangekondigd die voor het zuidelijk halfrond per 1 januari ingegaan zijn en die per het nieuwe seizoen ook voor het noordelijk halfrond ingaan.

Deze wijzigingen hebben wij vandaag op de paginas van deze website doorgevoerd. Tevens is de Nederlandse 2017 versie van de wetten 15-a-side nu te downloaden in de download-sectie.

De tekst van deze "LAW AMENDMENT TRIALS" zijn in die pagina's in rood aangegeven.

Spelregel wijzigingen per 1 augustus 2017 (15's en 7's)

World Rugby heeft een aantal spelregelwijzigingen aangekondigd die voor het zuidelijk halfrond per 1 januari ingegaan zijn en die per 1 augustus voor het noordelijk halfrond ingaan.

Deze wijzigingen zijn nog NIET doorgevoerd op de pagina's met de wetten op onze site zodat deze de huidige geldende regels laten zien.

Hieronder staan die wijzigingen zowel in het Engels als in het Nederlands en (in het engels) de redenering van World Rugby erbij.

Aanpassingen van de wetten per 1 juli 2016

Wij hebben de wetten zoals hier op de website worden laten zien op 6 januari 2016 al aangepast aan de wetten die ingaan per 1 juli 2016. Vandaag hebben we nog een aatal laatste aanpassingen gedaan.

Ook is de 2016 versie van het Lawbook in het Nederlands is al vanaf dat moment downloadbaar uit de download sectie.

Hieronder zullen wij alle wetsaanpassingen noemen (de tekst staat in de wetten en wordt naar gelinkt) en een verklaring voor de aanpassing

Discussie over voorgestelde aanpassingen aan de wetten

In Nieuw Zeeland worden een aantal aanpassingen aan de wetten waaronder 2 referees in het veld getest.

In het forum is een post gemaakt met een tekst over deze aanpassingen en wij zijn benieuwd wat jullie er van vinden.

Je hebt wel een account op de website nodig om te kunnen reageren. Helaas kost het doordat we met weinig zijn ongeveer 24 tot 48 uur om een account goed te keuren. Wij hebben ook een baan en dus overdag helaas geen tijd.

Het Rugbyregels.nl team

Subscribe to RSS - aanpassingen wetten