Hoofdmenu

U bent hier

20.3 Binden in de scrum

Primary tabs

BEGRIPPEN

Indien een speler zich bindt met een teamgenoot, moet de speler de hele arm van hand tot schouder gebruiken om het lichaam van de teamgenoot vast te pakken op of onder de oksel. Alleen maar een hand plaatsen op een andere speler geldt niet als binden.

(a) Binding door alle eerste rij spelers. Alle eerste rij spelers moeten zich stevig en doorlopend binden vanaf de start tot het eind van de scrum.

Straf: Strafschop

(b) Binding door de hookers. De hooker mag zich binden over of onder de armen van de props. De props mogen de hooker niet ondersteunen zodat de hooker geen gewicht heeft op één van beide voeten.

Straf: Strafschop

(c) Binding door de loose-head props. Een loose-head prop moet zich binden op de tighthead prop van de tegenstander door de linkerarm te plaatsen binnen de rechterarm van de tight-head en zijn/haar shirt vast te pakken op de achter- of zijkant. De loose-head prop mag niet aan de borst, arm, mouw of kraag van de tight-head prop van de tegenstander binden. De loose-head prop mag geen enkele neerwaartse druk uitoefenen.

Straf: Strafschop

(d) Binding door tight-head props. Een tight-head prop moet zich binden aan de loose-head prop van de tegenstander door de rechterarm buiten de linker bovenarm van de loose-head prop van de tegenstander te plaatsen. De tight-head prop mag alleen met de rechterhand de loose-head prop zijn/haar shirt op de achter- of zijkant vastpakken. De tight-head prop mag niet aan de borst, arm, mouw of kraag van de loose-head prop van de tegenstander binden. De tight-head prop mag geen enkele neerwaartse druk uitoefenen.

Straf: Strafschop

(e) Zowel de loose-head props als de tight-head props mogen de binding veranderen, op voorwaarde dat dit overeenkomt met deze spelregel.

(f) Binding door alle andere spelers. Alle spelers in een scrum, behalve de eerste rij-spelers, moeten zich binden aan het lichaam van een lock met tenminste één arm voordat de scrum inkomt. De locks moeten zich binden met de props voor hen. Geen andere speler behalve een prop mag een tegenstander vasthouden.

Straf: Strafschop

(g) Flanker hindert scrumhalf tegenstander. Een flanker mag zich binden in iedere hoek, op voorwaarde dat de flanker zich op de juiste manier heeft gebonden. De flanker mag die hoek niet verwijden en op die manier de scrumhalf hinderen die voorwaarts beweegt.

Straf: Strafschop

(h) Scrum stort in. Als een scrum instort, moet de scheidsrechter onmiddellijk fluiten zodat de spelers stoppen met duwen.

(i) Speler omhoog geduwd. Als een speler omhoog wordt getild in een scrum, of omhoog wordt geduwd uit de scrum, moet de scheidsrechter onmiddellijk fluiten zodat de spelers stoppen met duwen.