Hoofdmenu

U bent hier

21.7 Wat een tegenstander moet doen bij een strafschop

Primary tabs

(a) Snel afstand nemen van de mark. Het team van de tegenstander moet onmiddellijk richting hun eigen doellijn rennen totdat zij tenminste 10 meter weg van de mark van de strafschop zijn, of totdat zij hun eigen doellijn hebben bereikt als dat dichterbij is dan de mark.

(b) Moeten blijven rennen. Zelfs als de strafschop is genomen en de kicker zijn/haar team is de bal aan het spelen, moeten de tegenstanders blijven rennen totdat zij de benodigde afstand hebben bereikt. Zij mogen niet deelnemen aan het spel totdat zij deze afstand hebben bereikt.

(c) Kick snel genomen. Als de strafschop zo snel wordt genomen dat de tegenstanders geen kans krijgen om zich terug te trekken, zullen zij hier niet voor worden bestraft. Maar, zij moeten zich blijven terugtrekken zoals staat beschreven in 21.7(b) hierboven of totdat een teamgenoot, die 10 meter van de mark af was hen voorbij rent, voordat zij weer gaan deelnemen aan het spel.

(d) Storen. De tegenstander mag niet iets doen om de strafschop te vertragen of de kicker te hinderen. Zij mogen niet opzettelijk de bal pakken, gooien of trappen buiten het bereik van de kicker of de kicker zijn/haar teamgenoten.

Straf: Iedere overtreding door de tegenstander resulteert in een tweede strafschop, 10 meter voor de mark van de eerste kick. Deze mark mag niet binnen 5 meter van de doellijn zijn. Iedere speler mag de kick nemen. De kicker mag het type kick veranderen en kiezen om op doel te kicken. Als de scheidsrechter een tweede strafschop toekent, wordt de tweede strafschop niet genomen voordat de scheidsrechter de mark aangeeft die de plaats van de strafschop aangeeft.