Hoofdmenu

U bent hier

3.5 De eerste rij vervangers en wissels

Primary tabs

(a) Het is de verantwoordelijkheid van het team dat alle eerste rij spelers en de vervangers van de eerste rij voldoende getraind zijn om in de eerste rij te spelen. Het is niet aan de scheidsrechter om te bepalen welke spelers geschikt zijn.

(b) De tabel beneden geeft het aantal voldoende getrainde, ervaren spelers beschikbaar voor de eerste rij aan indien er verschillende aantallen spelers geselecteerd worden.

Aantal spelers

Minimale aantal eerste
rij spelers in het team
Moeten in staat zijn tot vervanging
als daar eenmaal om wordt gevraagd
15 of minder 3 -
16,17 of 18 4 De prop of de hooker
19,20,21 of 22 5 De prop of de hooker
23 6 Loose-head prop, tight-head prop en hooker

Een Rugbybond mag, rekening houden met de gezondheid van de spelers, het minimale aantal aantal eerste rij spelers en het minimale aantal vervangers in de eerste rij wijzigen in de door de Rugbybond aangewezen klassen.

Indien de competitie/wedstrijdleider het aantal van 23 spelers heeft vastgesteld en het team is niet in staat om twee eerste rij vervangers aan te wijzen, dan mag het team slechts 22 spelers opstellen.

(c) Voorafgaand aan de wedstrijd, moet ieder team aan de scheidsrechter de eerste rij spelers melden en de vervangers. Alleen de aangewezen spelers mogen in een betwiste scrum uitkomen.

(d) Een speler die is aangewezen als vervanger voor de eerste rij, mag de wedstrijd op een andere positie starten.