Hoofdmenu

U bent hier

3.11 Tijdelijke vervanging

Primary tabs

(a) Wanneer een speler een bloedblessure heeft, zichtbaar door een stulpende bloeding, mag die speler tijdelijk vervangen worden. De speler moet in het veld terugkeren zodra de bloeding onder controle is en de wond is bedekt. Als de speler die tijdelijk vervangen is niet binnen 15 minuten (actuele tijd) na het verlaten van de wedstrijd beschikbaar is om op het speelveld terug te keren, wordt de vervanging permanent en mag de vervangen speler niet terugkeren op het speelveld.

(b) Tijdens interland wedstrijden, is het aan de wedstrijd arts om te beslissen of een bloed blessure ernstig genoeg is om een bloedwissel in te zetten.

(c) Kleine schaaf- en snijwonden die niet als bloed blessure aangemerkt worden kunnen tijdens andere onderbrekingen in het spel behandeld worden.

(d) Als de tijdelijke vervanger geblesseerd is, mag deze speler ook vervangen worden.

(e) Als de tijdelijke vervanger uit het veld gezonden wordt voor gemeen spel, mag de vervangen speler niet terugkeren op het speelveld.

(f) Als de tijdelijke vervanger is gewaarschuwd en tijdelijk uitgesloten is, mag de vervangen speler niet terugkeren op het speelveld totdat de uitsluiting is opgeheven.