Hoofdmenu

U bent hier

5.4 Verloren tijd

Primary tabs

Verloren tijd kan veroorzaakt worden door het volgende:

(a) Blessure. De scheidsrechter mag voor niet meer dan één minuut het spel stoppen zodat een geblesseerde speler behandeld kan worden, of voor een andere toegestane vertraging. De scheidsrechter mag het toestaan om het spel door te laten gaan terwijl een medisch getrainde persoon een geblesseerde speler behandelt in het speelgebied of de speler mag naar de zijlijn gaan voor behandeling. Als een speler ernstig is geblesseerd en het speelveld moet verlaten kan scheidsrechter de benodigde tijd voor de geblesseerde speler om het speelveld te verlaten naar eigen inzicht toestaan.

(b) Vervangen van spelerskleding. Indien de bal dood is, staat een scheidsrechter tijd toe aan een speler om een beschadigd shirt, kort broekje of schoenen te vervangen. Tijd is toegestaan voor een speler om opnieuw zijn veters te strikken.

(c) Vervanging en wisselen van spelers. Tijd is toegestaan wanneer een speler wordt vervangen of gewisseld.

(d) Scheidsrechter informeert met assistent-scheidsrechter(s) of andere officials. Tijd is toegestaan voor overleg tussen scheidsrechter en assistent-scheidsrechters of andere officials.