Hoofdmenu

U bent hier

6. Wedstrijdofficials

Primary tabs

BEGRIPPEN

Elke wedstrijd is onder de controle van Wedstrijdofficials die bestaan uit de scheidsrechter en twee grensrechters of assistent-scheidsrechters. Overige personen, toegestaan door de competitieleider mag een reserve-scheidsrechter en/of reserve-assistent-scheidsrechter, een official om de scheidsrechter te assisteren in beslissingen maken door gebruik te maken van technologische apparaten, de tijdwaarnemer, de wedstrijddokter, de teamdokters, de nietspelende teamleden en de ballenjongens/meisjes bevatten.

Een grensrechter mag aangewezen worden door een wedstrijdleider of een bij de wedstrijd betrokken team en is verantwoordelijk voor het signaleren van uit of uit in het doelgebied en het wel of niet succesvol schoppen op doel.

Een assistent-scheidsrechter mag aangewezen worden door een wedstrijdleider en is verantwoordelijk voor het signaleren uit, het wel of niet slagen van schoppen op doel, en het aangeven van gemeen spel. Een assistent-scheidsrechter assisteert de scheidsrechter in uitvoeren van iedere van de scheidsrechter zijn/haar taken zoals aangegeven door de scheidsrechter.