Hoofdmenu

U bent hier

12.1 De uitkomst van een knock-on of een voorwaartse worp

Primary tabs

(a) Onopzettelijke knock-on of voorwaartse worp. Een scrum wordt toegekend op de plek van de overtreding.

(b) Onopzettelijke knock-on of voorwaartse worp bij een lineout. Een scrum wordt toegekend op 15 meter van de zijlijn.

(c) Een knock-on of voorwaartse worp het doelgebied in. Als een aanvallende speler een knock-on of een voorwaartse worp in het speelveld maakt en de bal gaat in het doelgebied van de tegenstander, waar de bal wordt doodgemaakt, dan wordt een scrum toegekend waar de knock-on of voorwaartse worp plaatsvond.

(d) Een knock-on of een voorwaartse worp in het doelgebied. Als een speler van een team een knock-on of een voorwaartse worp maakt binnen het doelgebied, wordt een 5-meter scrum toegekend in lijn met de plek van overtreding, maar minimaal 5 meter van de zijlijn.

(e) Knock-on of voorwaarts pass op de zijlijn. Als de bal op of over de zijlijn gaat door een knock-on of voorwaarts pass, mag het team wat niet in overtreding is, kiezen voor een lineout op de plek waar de bal over de lijn ging of een scrum op de plaats van de knock-on of voorwaarts pass of een snelle ingooi nemen.

(f) Opzettelijke knock-on of voorwaartse worp. Een speler mag niet opzettelijk de bal voorwaarts slaan met de hand of arm, noch voorwaarts gooien.

Straf: Strafschop. Een penalty-try moet worden toegekend als de overtreding een waarschijnlijke try voorkomt.